CEASU RĂU, CIOARA NEAGRĂ

Patru puștani în parc, aş zice cam prin clasa a 2a să fi fost, pe malul lacului, încercau să spargă gheața, cu piciorul, cu sania, cu lemne, se străduiau din răsputeri: Hai, mai dă odată acolo! Vino tu şi dă cu piciorul. Nu acolo, tot aici, mai tare! Dă-mi lemnu ăla! Nu intrau pe lac, ci doar de pe bordură se aplecau, băgau un picior, se chiorau. Îi vedeam de pe malul celălalt și zic, hai sa vedem ce fac!
Lipa lipa cu Sara până la ei.
Ne uităm, agitație mare acolo, dădeau de zor cu o săniuță în gheață.
Eu mă bag singură în seamă: Nu o să cădeți în apă nu? Aaa, nu! Ați văzut crucea unde au căzut 2 copii în apă? Unul cu șapcă Daa, da SIGUR au căzut când nu era înghețată! Zic, poate nu, că scrie că au căzut iarna în apă. un A! scurt și continuă treaba lor.
Mai dau cu una cu alta în gheță. MAMĂĂ, MAMĂĂ, e cineva în apă, sigur a rămas acolo blocat. Uite, ies bule de aer din apă, mai respiră! Tipete, țopăială. Cel mai mic (de înălțime) se uită la mine cu niște ochi rotunzi și îmi zice: E cineva sub gheață, că ies bule de aer de sub apă, cu un aer de cunoscător. Apoi mă uită și iar sapă și discută aprins între ei.
Poate a căzut în apă! Poate era un scafandru și a rămas blocat sub gheață! Poate s-a lovit la cap și când s-a trezit: Unde mă aflu, ajutor! Trebuie să îl ajutăm. Auzi o cioară, sigur e cineva sub gheață, ciorile aduc ghinion, daaa, dacă auzi o cioară înseamnă că se întamplă ceva rău.
Eu zic, nu se întâmplă nimic rău de la cioară. Așa vorbesc ciorile între ele. Ăla micu NUU, că unchiu lui a murit când s-a auzit o cioară, sau poate invers, că s-a auzit o cioară când a murit unchiul. Și un zgomot ciudat. Ceilalti trei nu mai zic nimic câteva secunde. Eu, ca să întrerup tăcerea înfiorătoare zic, puţin înciudată n-a murit din cauza ciorii! Piticul, iar cu un aer de cunoscător flegmatic îmi aruncă: Și nu era chiar bătrân când a murit! Nu mai insist, se vede treaba că de la cioară i s-a tras!
Dar nu pot să îi las în inconștiența lor și revin la explicații: adică dacă voi săpați aici în gheață și ciorile … stau și ele în parc și povestesc între ele, iar vreunul dintre voi cade în apă că sunteți neatenți, cine e de vină? Pauză 3 secunde după care puștiu cu şapcă zice: CIORILE! iar restul imediat îi dau dreptate … ciorile, da ciorile!
E clar, ciorile!
Mă retrag încetișor, ei discută, eu mai trag încă cu urechea, pisica neagră aduce ghinion, ba nu, pisica neagră aduce noroc, ba da, aduce ghinion, am vazut eu, era unu șofer și i-a taiat calea o pisică neagră și când s-a oprit la stop, era lângă el unu pe o motocicletă, unu maare, știi cum, și ….

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *