de ce au politistii girofar

Ca sa fie clar, mie imi sunt simpatici politistii. Totdeauna mi-au placut … uniformele.
Si astazi am aflat si de ce au girofar masinile de politie.
Eram, carevasazica, la semaforul de intrare de pe Kiseleff in Pta Victoriei si asteptam cuminti culoarea verde, cand, spre deliciul Sarei, NINO-NINO-NINO-NINO!!! repede, ne tragem la o parte sa lasam Politia sa treaca, care vine in mare viteza si se infige in triunghiul cu dungi albe, cum intri in Piata pe stanga – acolo unde nu pot opri decat politistii sau smecherii. Si gata, ramane acolo.
Noi suntem pregatiti sa asistam la marea operatiune a Politiei – pentru care au avut nevoie de girofare – intindem gaturile, holbam ochii si asteptam sa opreasca niste traficanti, sa treaca o coloana oficiala, macar sa se arunce in mijlocul strazii si sa fluiere le masini.
Si iata ce se vedea de la geamul nostru (eram la inaltime, in kangoo): in timp ce un domn Politist se da jos din masina si se invarte in jurul acesteia cu statia in mana si fluierul la gat, celalalt (ca erau echipa de 2), dupa ce cotrobaie in patru labe prin masina, iese si el, cu jiletca galben fosforescent cu dungi fosforescente in mana, reuseste sa o traga pe el si se chinuie sa-i inchida nasturii.
Apoi s-a facut verde si nu am mai apucat sa vedem daca totusi a reusit sa isi incheie toti nasturii in timp util.

Pai ganditi-va, daca nu aveau girofar, ii prindea coloana oficiala cu chilotii in vine, aaa pardon, cu nasturii descheiati!

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *