ideas for life

Ne-am indeplinit visele. Eu sa am un frigider nou, iar Cristi sa ïsi continue linia Panasonic audio-video din „living” … pana in bucatarie …. hahaha. Era un review la electrocasnicele Panasonic, nu l-am mai gasit in original, dar incepea cu „nu ati visat toata viata sa continuati linia de audio-video Panasonic din living si in bucatarie?”
Am cautat cateva luni dupa combina frigorifica ideala, am socotit, am masurat, ne-am documentat, no frost, dezghetare manuala, no bacteria versus hygiene active, inverter/ compresor/ 2 compresoare/ electrovalva, vitamin safe, cool flex, antiamprente, rafturi de sticla, 200cm, 187cm, usa reversibila, 374kWh/ an, 300kWh/an, 0,93kWh/ zi, incorporabil, stand-alone, Siemens, Gorenje, Bosh, Whirlpool, Electrolux, AEG … si intr-un final Panasonic.
Ne-au facut cu ochiul AEG – dar ne depaseau bugetul. Ne-am gandit la Gorenje sau Whirlpool, dar parca nu am avut incredere ca ne vor sluji cu credinta 20 de ani (!). Ne-am oprit initial la Bosh sau Siemens, ce gasim pe stoc, se incadrau – inghesuit – in buget, iar restul caracteristicilor erau, majoritatea, printre cele dorite (no frost, congelator mare). Doar consumul ma lovea de cate ori citeam descrierea tehnica: 374kWh/an. Ne-am uitat la Panasonic, doar 2 modele, tehnologii „ïnovatoare”, consum 270kWh (clasa A+) sau 228 kWh (clasa A++). Frumoase, cu toate tehnologiile in ele, destul de spatioase, dar scump domnule, scump!
Am sustinut mai cu jumate de gura, mai cu toata gura, ca ar fi bine sa alegem unul cu un consum mai mic, ca sa salvam planeta, sa traiasca si copii copiilor nostri bine, dar Cristi a fost impotriva salvarii planetei doar de catre noi, in timp ce marii giganti consumatori distrug intr-o secunda tot ce reusim noi sa salvam in 20 de ani. Asta e!
Am cotrobait prin internet si am gasit cel mai bun pret pentru Siemens, am conceput comanda online si cand sa dau OK, Cristi zice STAI! Stau … daca trebe… Ai dat comanda? Nu, acum apasam OK-ul. STAI, anuleaz-o! Anulez … daca trebe … Cat ziceai ca e Panasonicul A+? Aha… Comanda-l! Stai! Dar ala A++! Hm! Chiar A++? mai scoteam din buzunar inca 5 milioane, parca nici eu nu voiam sa salvez de tot planeta, ma multumeam numai cu jumatate de planeta ….
Si asa a ramas Panasonic NR-B30FG1. Dintre caracteristicile interesante: este foarte placut la vedere, sobru, nu are maner in relief la usi (in spatiu mai mic te scuteste de vanatai), are un sertar mare in care poti tine fructe si legume si cica le pastreaza vitaminele intacte (vitamin safe), 37db (asta chiar e grozav, nici nu se aude), ecran LCD pt vizualizarea/ modificarea temperaturilor frigider/congelator si altor caracteristici (igiena activa, pastrator vitamine).
L-am luat de la www.ideall.ro, despre care nu am citit niste review-uri foarte bune pe net, dar noi am avut o colaboarare buna. Ne-au intarziat ei livrarea o zi (de fapt a fost un weekend), dar nici nu ne grabeam si oricum nu era un capat de tara. Pretul foarte bun si livrarea pana in casa!
Sa il stapanim sanatosi!
Free image hosting powered by PostImage.org

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

One thought on “ideas for life

  1. Am vazut pretul actualizat al combinei – e dublu, nene! Ce s-or fi gandit? A intrat pe piata, acum sa rupem! Cand colo, cred ca nu mai ia nimeni. Sau, poate ca au vandut intai in pierdere si asta e pretul real. Lucky us!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *