scarba ce ma cuprinde chiar dupa 3 mese pe zi

Urmărind o discutie pe un site de socializare pe tema protestelor din RO, am citit o chestie care mi-a placut: protestele din perspectiva celor care „isi permit un bilet la un spectacol, mananca 3 mese pe zi si scriu mesajele de la un laptop”.
Deocamdata, ma incadrez in cei de mai sus, slava Domnului. Asa ca imi permit si sa fiu bland revoltata de tot ce se intampla in tara de mult timp, de 8, 20 sau chiar mai multi ani, daca imi rascolesc amintirile de pustoaica de 14 ani si le cumulez cu istorisirile parintilor si bunicilor. Imi permit si sa ii comentez de pe margine pe revoltati, sperand in secret ca suparea lor strigata public sa imi rezolve si mie problemele. Imi permit sa ii comentez si pe cei ce ne-au adus unde suntem acum, asteptand sa apara din pamant din iarba verde „tehnocratul” mult invocat, incoruptibil, priceput, loial care sa gaseasca calea dreapta si fara tepi pentru rezolvarea nemultumirile mele.
Nu i-as denigra pe cei ce protesteaza (exclus cei ce distrug!), mai ales din cauza ca nu ii cunosc, nu le cunosc nemultumirile, problemele pentru care se revolta.
Sunt convinsa ca exista manipulari din partea opozitiei pentru a-si acapara „revolutia” si eventualele beneficii care decurg din aceasta. Sunt convinsa ca puterea manipuleaza perceptia noastra asupra „revolutiei”.
Mi-e scarba de „Antenele” cu discursul lor PATETIC la maxim antiPutere.
Mi-e o scarba si mai mare de PSD si posibilitatea sa se intoarca clica lui d’alde Nastase, Iliescu sau tanara speranta Ponta, sa ne fure zambind si impartindu-ne coltuci de paine ca sa nu putem tipa cu gura plina.
Nu-mi place Antonescu!
Dar ce scarba imi este de actuala putere care spala bani si legiuieste in favoarea ei cand si ce are nevoie, care isi promoveaza familiile si slugoi incompetenti in toate directiile, care isi plimba cu nonsalanta pantofii Prada prin noroiul de pe ulita RO.
Cu toata scarba, trebuie sa recunosc ca din cauza hotiilor lor de ani 10 de ani, Ro are nevoie de reforme drastice; cum ar fi cea a reducerii celor ce stau la stat pe banii nostri – din pacate zboara cei ce nu au pile si relatii, raman nepotii incompententi; cum ar fi cea a reducerii salariilor celor ce stau la stat pe bani grei – din pacate s-au redus la profesori si doctori; si uite asa, una cate una, intentiile bune se coloreaza in negru.
Si eu mananc 1, 2, 3 mese pe zi si tot nu-mi trece gustul amar! Scriu mesajele de la laptop si tot mi-e scarba! Merg cam rar la spectacole, cred ca aici e hiba – ne lipseste desteptarea prin cultura, asta e!

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *