o noua escapada pana la PMB

Am mai facut un drum pana la PMB, pe Regina Elisabeta la numaru 42. De data aceasta ca sa depun actele pentru solicitarea Certificatului de Urbanism. Inarmata cu 2 dosare, fiecare cu cate 3 exemplare de cate 2 copii din foile topografice, cu explicatii unde si ce sa intreb, unde si ce ar trebui sa depun, cu 50-100 de lei pregatiti pentru taxa, cu lectia invatata ce trebuie sa zic si sa fac daca …, cu spaima cu nu ma voi descurca in hatisul birocratiei, am ajuns dis de dimineata la ora 12 am la PMB. Mama statea pe pozitie de „fiti gata!” asteptand sa dau startul daca ar fi fost necesara prezenta proprietarului la fata locului. Gheata mare pe jos, turturii si zapada cadeau de sus, pic pic pic picura pe capul tau la intrarea in Primarie.
Din nou Domnul de la Informatii super amabil. La etaj, la urbanism, o doamna tanara ma ia tare, „repede, repede spune-ti ce doriti! … ati completat cerererea? nu? stati aici si completati! Colega, fa putin loc pe coltul acela! Cine e proprietarul, dati-mi buletine! Cati metrii patrati are terenul? Sub 250 sau peste 250? Sub? 5 lei platiti la casierie. O sa va trebuiasca si un dosar. „ Eu aveam ditamai dosarul de 5 cm grosime si i-l flutur prin fata. Ma gandesc ca eu m-am pregatit cu 50 de lei si astia vor doar 5 lei. „Imi verificati va rog cerererea?” … in timp ce Doamna mai dadea explicatii unei persoane si mai schimba niste documente cu o colega. Si se apleaca plina de rabdare asupra cererii mele si imi arata ce mai trebuie sa scriu. Gata. Plec spre etapa 2, parca totul a fost prea rapid si simplu, inainte de a ajunge la casierie ma opresc 2 minute in sala de asteptare sa mai treaca timpul, sa imi para ca a fost mai complicat. Platesc si ma duc sa fac o copie la chitanta, caci un exemplar trebuia sa ramana la dosar la ei. Ocolesc balti, oameni, gheata si turturi, pe o poteca cu o singura banda facuta chiar sub streasina si ma strecor intr-un magazin pe Brezoianu unde costa 0,3lei o copie A4 alb/negru. La Kogalniceanu costa 0,15 lei acelasi lucru, dar langa Primarie, e prohibitiv, ca na, e cel mai apropiat copiator si face toti banii! F. U. C. K.
Revin la Primarie cu mare atentie caci cade zapada, dar si bucatele din cladire. Iau bon de ordine pt predare documente si cand sa iau iarasi loc in sala de asteptare, vine randu meu, la ghiseul 13, un domn cu mustata, caaalm, „luaati looc! ciineee eee prooopriiieeetaaaruuul? daa, eee OooK saa depuuuneeeti Dvs doosaaaruul, daaar doaaar proopriieetaaruul vaa puuteaa saa il riiidiicee. Veedeeti caa se vaa riiidicaa de la ceeelaaalaalt seediuu, ceeel diin Groozaveestiii” „Daca mai e nevoie de ceva documente ne anuntati Dvs sau cum se procedeaza?” „Paaai nuu v-aaam ziis? vaa maaii duuceeeti Duumneeeaavooastraaa diin caand in caand saa intreebaaati!” HA?! F.U.C.K. Imi da bonu’ de inregistrare, imi da buna ziua si gata, am depus. Acum trebuie doar din cand in cand sa mergem pana la sediul Primariei din Grozavesti, la etajul 7, sa aflam in ce stadiu se afla dosarul.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *