De-ale copiilor

Am fost la tara cu copii, Alex era ingrozit de tractoare, cand le auzea, se catara la noi in brate plangand: tuchee, tuchee – asta fiind tractorul. Urla din nou la baie de cate ori ii dai cu apa pe cap, pe fata.
Incantat de puii puii. Puca sunt papucii. Stie partile fetei: capu, ochii, botu, guia, nasu. Ne spune cand face caca, dar nu face nimic la olita; ba chiar daca face pipi fara pampers incepe sa planga, parca s-ar speria ca a facut ceva rau, se opreste din facut si o ia la fuga, continuaind eventual in alt colt.
Se urca pe spalier pana in varf, sa mor de spaima cand il vad aproape la ultima treapta. Stie sa se coboare, insa imi este frica nu cumva sa dea drumul la maini din greseala sau sa ii alunece piciorul.
Sara toata ziua face piese de teatru: Algazapada, Frumoasa Adormita, Hansel si Gretel sau altele. Fie ne invita sa fim personaje, fie interpreteaza ea mai multe personaje sau cateodata o ajuta papusile. Si mancare, toata ziua face mancare, toate baticele se transforma in painica. A invatat cateva poezii si cateva cantece. Daca o pui sa numere ceva, incepe in engleza, probabil ca nu stie in romaneste :). Il jumuleste si il loveste pe Alex si ne face mai departe capul calendar cu urletele ei. – Sara, de ce esti rea? – Asaaa … e modelul meu!Sara, cere-ti iertare ca ai gresit! – Mie nu imi pare raauuu …! Alex deja o paraste pe Sara, plangand: Iaia, ochii, Iaia, ochii! Cine stie ce i-o fi facut Sara la ochi?!  Orice are Alex in mana ii trebuie ei. Urla Sara, incepe si Alex sa ii tina isonul. Iti vine sa iti iei zborul de pe casa!

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

One thought on “De-ale copiilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *