plang

Sunt plangacioasa. Sau varianta eleganta – sensibila, prea sensibila. Plang la filme si la carti. Pana aici totul in limitele normale, doar ca:
– de cateva zile ma uit, impreuna cu Alexandru, la Cars … si plang si plang si plang 🙁 Ba chiar zilele trecute ma uitam la filmele cu Barbie ale Sarei si boceam de imi era jena de Sara: Mama, de ce plangi cand se marita Barbie cu printul?
– plang la orice filme, fie ele triste sau vesele, fara sa conteze ca ei se despart sau se impaca, plang cu aceleasi lacrimi mari cand moare sau daca nu mai moare vreun personaj, plang cand bunii sunt rasplatiti sau daca raii sunt pedepsiti, plang cand plang actorii, plang cand plang privitorii (:. Vaai, dar ce rusine imi era cand mergeam la Cinema – pe vremuri – si plangeam de se rupea camasa pe mine: Cocosatul de la Notre Dame si filmul cu porcusorul – acestea au fost culmea plansului, am dus-o pe Meri cand era mica, iar eu am plans pana acasa; acum banuiesc ca de aia nu-mi placea la Cinema la filme, ca nu puteam sa plang nestingherita fara motiv!)
– plang la orice carti: de tristete sau de bucurie; am facut un experiment acum multi ani, cand eram pasionata de Mizerabilii si o citeam odata pe luna. Si de cate ori tatal lui Cosette murea, eu plangeam. Deci experimentul era asa: am citit de cateva ori la rand, cu pauza cat sa ma linistesc din plans, paginile care descriu ultimele clipe ale lui Jean Valjean; si plangeam de fiecare data cu lacrimi de crocodil! nu simteam vreo mare tristete, gura chiar radea de mine, doar lacrimile curgeau curgeau!
Si-apoi plang cand camionul din fata masinii ne lasa sa il depasim pe serpentine, plang cand citesc in ziare proaste articole cu tigani lenesi da’ amarati, plang cand imi da locul in tramvai, plang cand cineva face o fapta eroica sau macar o fapta buna …
Am intarziat la o piesa de teatru la National, cand am intrat in sala, un personaj pe scena plangea si m-am trezit ca plang si eu, fara sa stiu de ce!
Plang de ciuda cand mi-e ciuda, plang cand mi-e frica, plang cand ma gandesc cu drag la cineva, plang chiar si cand sunt suparata. Si nu stiu cum sa fac sa nu mai plang macar la fiecare vizionare Cars!

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *