Alex și Sara

Alexandru vorbește de mă uimește, cânta cu o tentă de melodie și cam știe cuvintele; cel puțin pe acesta il știe: A-i-on cu motoi ia-mă și pe mine în zboi să mă fac aiaioi!
A cântat și a vorbit cu cineva tot drumul de la țară până acasă: Mec mec codomec, scoate coane boieie și se duce la bată și cade în batăăă. Asta era varianta făcută la moment, că o știe și pe cea cu Și bea apă cadăăă!
Apoi vorbea cu cineva:
– Vrei să megem? Vrei?
– Cu cine vorbești Alex?
– Cu guia (a se înțelege gura)

– Alex, cum e poezia cu Sus în pom e o păsărică?
– Un pisoi e în iabă și puiu e în iabă…
– Nuu, puiu e sus in pom.
– Puiu e sus în pom și pisica e jos în iabă
– Și ce zice pisicuța?
– Iau pui!!
– Si ce zice păsărica?
– Iau pui!!
– Nu, aia zice pisica, dar păsărica ce zice? Să nu iei puisorul ….
– Să nu iei puiu Că te bat cu bitoru!

Alex se uită la filmul Cidul si unu cade pe acolo; Alex: de ce a muit domnu?

Alex cu Iphonul meu: Vrei să îți arăt cum se face? Vrei? Și se chinuie să apese butonul principal. Reușește și ajunge la deblocare: Mamaa, uite cum se face, mamaa, uite! Și cu greu reușește să gliseze Deblocare după care bagă coduri după coduri … greșite … deocamdată!

Față de Alex, Sara nu vrea să spună nici poezii, nici cântece, cu greu reușesc să scot de la ea ceva. Nu vrea să meargă la engleză sau la dansul de la grădiniță, e singura care rămâne cu Doamna și … îi face de mâncare.  Totuși, câteodată, deodată, începe și cântă sau spune o poveste sau face un exercițiu pisica se întinde, pisica stă jos – pe care l-a învățat la grădinită sau mă întreabă la vreun film Mama, de ce a spus thanks în loc de thank you. E foarte interesată să afle tot felul de lucruri și mă pune să îi povestesc același lucru și de 3 ori la rând.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *