Petrecere de Stefan, cu Stefan

Ce mai zile de vacanta, ieri noapte de la 12 la 2 am scos 15cm x 15mp apa din camera centralei, care cu ce a avut la indemana, cu farase, cani, galeti ….ghemuiti, cu picioarele in apa, in pijamale sumecate pana la genunchi, mai prin zapada dac-o fo musai! Tata a zis ca-i apa cu antigel si ca nu e voie sa o aruncam in gradina, asa ca am umplut sticle, galeti, cadite, piscina, ligheane, garnite – cu apa otravita.

20121228-224152.jpg

Cand am terminat munca tata ne-a pus – pe mine si pe mama – sa tragem cate-o dusca sanatoasa de tarie (eu am bagat o cana cu beefeater) sa contracaram efectele monoetilenglicolului (sau cine stie a cui?!); el consumase deja inaintea incidentului niste vin, deci era ferit de efecte nedorite. Surpriza dimineata, apa nu era din calorifere, era pentru racirea centralei, deci am baut gin degeaba! ca nu am baut si antigel. Asa ca apa din piscina, galeti, sticle, ligheane, garnite, cadite a trebuit strategic imprastiata in toata gradina, a muncit iar bietul tata de si-o fi rupt spinarea.
Eu … am scapat de udat iarba …pentru ca nici nu am apucat sa dorm noaptea caci Alex Stefan s-a imbolnavit si m-a tinut in peste 39 de grade din noapte si pana in seara, cu frisoane, vomitat, frectie … Abia pe la 8 seara i-a scazut temperatura sub 38 grade, bietul copil cauta mancare in disperare, infuleca iaurtul de zici ca i se bateau turcii la gura si in sfarsit canta din nou, fara oprire, Chiopotei chiopotei, veseli chiopotei, hai sunati chiai acum, peste munti si vai! Hei! Gingai bel gingai bei – asta-i pentru fete!
Acum au plecat parintii si a venit Cristi, Alex e odihnit ca a zacut/ dormit toata ziua, Sara a dormit de la 8 la 9 seara, iar eu sunt rupta – ma doare mana de la scris!

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

One thought on “Petrecere de Stefan, cu Stefan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *