ultimele zile din 2012

Craciunul, ca aproape in fiecare an, il sarbatorim impreuna cu Parintii mei. Cu toate bunele si relele, Tata ramane sufletul petrecerilor traditionale. El il convinge pe Mosu sa scrie biletele cu vreun sfat pentru fiecare si musai sa sune din clopotel cand vine si lasa cadourile. Pe vremuri, nu exista Seara de Craciun fara colindete pe la vecini, anul acesta nu stiu ce s-a intamplat – cred ca au fost surmenati – se inmultesc ginerii, nurorile, nepotii, anii, dar mainile muncitoare … raman tot atatea parca :). El pune pe toata lumea la munca, dar mai ales pe … El si pe Mama ca sa fie carnati, toba, caltabosi si fripturi pe masa. El ne aduna pe toti in jurul mesei la ora 12 noaptea. El ne trezeste in dimineata de Craciun si ne mana spre biserica (chiar daca noi nu mergem de fiecare data). E fain! Asa ca si in acest an am petrecut Craciunul la Matasaru cu Mamaia, Parintii, toti fratii si surorile cu sotiile sau sotii, prietenii sau prietenele, copii si nepoti.
Am fost norocosi ca a mai ramas zapada pana la Craciunul, astfel incat Mos Craciun a putut veni cu sania, iar copiii sa se joace cateva zile prin zapada.

Omul nostru de zapada vrea ca veseli sa ne vada:
Prin curte sau pe langa curte:
Sara fuge de poza … dar am prins-o … cu tot cu dinti!

Si a venit si Mosu. Sara nu s-a apropiat de brad pana cand nu s-a gatit … de sarbatoare. Apoi s-a suparat pe noi ca am indraznit sa colindam impreuna cu ea si si-a pus botul …. de zi cu zi.
Undeva am prins-o si pe Mamaia intr-un colt de poza:
Si apoi am desenat cu totii cu cele 1000 de carioci pe care le-a adus Mosu, ca sa nu ducem lipsa nici daca pierdem 990 dintre ele.
Sara:
Si primele masini ale lui Alex:
Scrie cu stanga; nu mananca sau nu joaca ping pong cu stanga, dar deseneaza cu stanga.
– Aie ioti, muuite ioooti:
– Vrei sa ii fac geamuri, vrei?
– Vreau!


Mosu de la Gaiesti:
Ghiftuiti si relaxati, copiii se uita la desene animate … prea multe desene animate!

Si asa incet incet au trecut cele 3 zile de sarbatoare, tavile cu prajituri, sticlele cu vinuri, carnatii si sarmalele ….. au ramas in urma burtile si amintirile astea.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *