prajitura care induce vorbaria

Ca voiam sa scriu ceva mai lung si mai greu dar mi s-a parut mai usor sa scriu ceva mai scurt si … dulce. Maine, 15 august, este sarbatoare crestina, Sfanta Maria, partea intai – Adormirea Maicii Domnului. Pe 8 septembrie este Sfanta Maria, partea a doua – Nasterea Maicii Domnului. De fapt, cred ca ordinea cronologica este taman invers.
De ceva timp incoace, guvernantii nostri s-au milostivit sa ne mai dea o zi libera in miezul incins al verii – 15 august. E drept, cu aceasta ocazie, o multime de romani peregrineaza pe la diverse manastiri din tara sau din afara; sa nu ii uitam nici pe cei care se inghesuie la mare sa sarbatoreasca ziua Marinei – asa ca o zi libere ramane de mare interes! (Sunt si nefericitii oameni ai muncii care lucreaza la patroni carora le merge foarte bine in miezul verii, asa ca au proiecte ce nu sufera o zi libera.)
Aceasta fiind starea de fapt, eu, Maria printre altele, voi face un foc in cuptor si voi supraincalzi casa ca sa pregatesc aceasta prajitura – si de aici a inceput toata vorbaria de mai sus – foarte buna mai ales daca va iese bine si pe deasupra ii puneti si o glazura de ciocolata: prajitura cu cocos. De fapt, atat doream, sa laud si sa recomand aceasta prajitura!

Da, stiu, nu a fost scurt, dulcele e …”virtual” si scrisul lung si greu se lasa asteptat.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *