greseala de tastare

Am facut ecografia morfologica de 22 de saptamani la clinica unui domn doctor vestit din Bucuresti, unde m-a trimis dl. doctor vestit care imi urmareste sarcina.
Avand mare incredere in doctorul meu, m-am gandit ca nu este cazul sa nu am incredere in doctorul care mi-a facut ecografia, desi singurele vorbe pe care le-a spus in timpul examinarii a fost o un mormait “cine v-a trimis la mine?” pe care cu jena l-am rugat sa il repete si un alt mormai “hm, se pare ca este fetita”, iar eu, care am inteles cu greu doar cuvantul fetita m-am repezit “ati spus ceva de fetita?” “daaa …. asa se pare”. Asa; deci, plina de incredere, am citit din toata ecografia doar concluzia: fat aparent sanatos, in dezvolare, aparent sex feminin si brusc relaxata de aparenta de sanatate mi-am permis o pauza de jumatate de ora de umblat brambura pe strazi prin ploaie cu gandul aiurea (copiii erau la mama!).

A doua zi am pus mana pe hartii sa vad si eu, totusi, cifre si date exacte. Diametrul biparetal 49,3 (mic doamna, mic!), diametrul frunte-occipital 69,9 si circumferinta craniana 168,7mm (si mai mic!); forma ovoida. Aici m-a apucat panica, cum asa, e prea mic capul, vaai copilul meu cu capul mic (bine macar ca avea picioarele lungi, daca e fata, o fac manechina!) si vreo 3 ore am stat blocata citind in continuu cele 3 coordonate. Cand deodata m-am luminat – mi-am dat seama ca daca aplic un 2PIr unei forme ovoide si peste media a 2 diametre, voi obtine o circumferinta aproximativa, care nu era defel 168. Asa ca am trimis email la clinica vestita sa intreb daca nu cumva, au gresit din greseala circumferinta. In nici 5 minute am fost sunata si mi s-a comunicat, impreuna cu mii de scuze, ca intr-adevar au tastat gresit o cifra, in loc de 168,7 era 188,7mm circumferinta craniana. De data aceasta i-am crezut si ma declar multumita de bebelusa noastra aparent sanatoasa!

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *