mare 2010

Am fost câteva zile la mare, pentru prima dată, după ani de zile, fără cort.
(Anul trecut am fost cu cortul in Vamă, cu Sara mică de 1 an. A fost foarte bine, chit ca am tras din greu și am plecat cu o durere de spate de la mersul aplecata prin cort, cărat Sara etc. La anu, dacă totul merge bine cu bebe nou, sper sa mergem din nou cu cortul, dar sa ne luam unul mai comod!)
Și să revin în prezent, a fost foarte bine și fără cort, foaarte comod, de apreciat posibilitatea de a te adăposti de soare la orele amiezii, dacă chiar îți dorești asta. Dar lipsea târâtul din cort pe plajă la prima oră, până să se scoale copii, lipsea adormitul în aer liber, lipsea cerul deasupra capului. Nu lipsea buda la îndemână, însă!
Am fost în Venus, n-am mai fost niciodată acolo, plaja foarte faină, apa mică și liniștită: fără valuri – datorită golfulețelor; mie nu îmi plac deloc valurile, îmi este frică și în plus nu pot înnota. Eu eram obisnuită cu marea din Vamă, adâncă, plină de pietre și agitată. Aici, alta viața, minunat de înnotat! Nu mai zic cât de faină marea pentru copii, era plin de copii.
Lucruri faine, în afară de mare: stațiune micuță și nu foarte aglomerată, liniște noaptea, dar și ziua, n-am auzit nici măcar un refren de manea, plaja curată în timpul săptămânii. O bodegă la care mâncam, aproape de plajă, drăguță, curățică, cu toaleta curată și gratuită, cu bănci și mese de lemn (parcă se numea La Foișoare, erau și niște foișoare), cu autoservire, dar și restaurant separat pentru cei mai pretențioși. Și dădeau bon fiscal la orice cumpărai.
Evaziune în floare, în rest, nu vedeai bon, chitanța la nimic; la hotel când am cerut bon pentru banii plătiți s-a uitat o Doamna la noi ca la ciudați și ni l-a dat doar după ce ne-am jurat ca nu le-am furat prosoapele – mă întreb, oare dacă nu le ceream bon, ne lasau sa luam și prosoapele? Altfel, hotel de 2 stele, cam jumulit, destul de curățel, s-au purtat foarte OK, daca ceva nu era în regulă în camera remediau fără probleme (de ex aveam un televizor fără imagine, ni l-au schimbat cum i-am rugat). „Șefu”, cu lanț de aur la gât, pantaloni scurt hawai acompaniați de șlapi, super mercedes (cum mi-a explicat Cristi ca ar fi!)
Pe plajă, șezlongu cu umbreluță, cu 15 lei de luni până joi și cu 20 în weekend; bon/ chitanță – de unde frate, nu vezi că sunt în chiloți – cum a zis Cristi!

Sara ne-a terorizat, a făcut niște scene cu NU VIAAAUUU!! urlete câte o oră dimineața, la prânz și seară.
S-a bucurat de gramada de nisip pe care a găsit-o pe plajă și s-a bălăcit la infinit in apă – asta după ce trecea de intrarea în apă, unde urla că Vinee apaa, nu viaaau! Urma urlatul cu Nu Viaaauu la ieșirea din apă:

a dormit pe plajă la umbră:

și am fost o seară și până în Vamă s-o vedem pe Meri (am avut șansa să o revedem pe Meri cu forța și peste câteva zile):


Și-am încălecat pe-o șa și v-am spus povestea repede!

 

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *